Telefon: 0 228 212 60 62 - 0 533 636 34 11
Adres: İsmetpaşa Mahallesi Rasimbey Caddesi No:4 Kat:2 Vakıfbank Üstü Merkez/Bilecik

Sıkça Sorulan Sorular

Diş etlerimizi fırçalarken neden kanar?

Fırçalarken dişetinin kanaması; yanlış, sert fırçalamadan ve en önemlisi diş eti iltihabının belirtisi olarak karşımıza çıkar.

Ağız ve diş sağlığı genel sağlığı etkiler mi?

Ağız ve diş sağlığının bozuk olması durumunda insan vücudu olumsuz yönde etkilenir. Ağız sindirim sisteminin başlangıcıdır. Buradaki her hangi bir bakteri, mikroorganizma tüm vücuda dağılacak ve sindirim sistemimizin diğer organlarını olumsuz yönde etkileyecektir. İnsan biyolojik bir varlıktır. Ve bütün organlar beraber ve bir bütün halinde çalışır. Birinin hastalanması diğerinin ide hastalanması demektir. Sağlık ağızdan başlar.

Beyazlatma işlemi nedir ve nasıl yapılır?

Beyazlatma, dişlerin yapısında bulunan ( yani içine sinmiş ) renklenmeleri ortadan kaldırma işlemidir. Bunun, klinikte hekim tarafından yapılan ve dişlerin yüzeylerine yapışan bakteri plakları ve diş taşı temizliği ile karıştırılmaması gerekir. Zaten beyazlatmanın başarılı olabilmesi için öncelikle hekim tarafından diştaşı temizliği yapılmalıdır. Dişlerin tüm yüzeylerinin temizliğinden sonra, ağızdan alınan ölçülere göre ( kişiye özel olarak ) laboratuvarda saydam plastik bir taşıyıcı kalıp ( plak ) hazırlanır. İyi üretilmiş bir plakta diş beyazlatma jeli için özel yerler ayrılmıştır. Beyazlatmada kullanılan "Carbamide perokside içeren özel ilaçlardır.Set halinde şırıngalarda sunulur ve taşıyıcı kalıpta hazırlanmış olan bu özel yerlere sıkılarak ağıza uygulanır.Günde ortalama 6-8 saat ( tercihen uykuda ) takılır. Dişlerinizde daha önce yapılmış olan dolgular ve kaplamalar bu şekilde beyazlatılamazlar, renkleri aynı kalır...

Çekilen dişimin yerine ne gibi uygulamalar yapılabilir?

Oluşan boşluğu doldurmak için çeşitli alternatifler vardır.Bunlar arasında ağız ve dişlerin konumuna göre ; implant, köprü , hareketli protez vb. gibi bir çok müdahaleler yapılabilir.

Çocuğum diş gıcırdatıyor. Ne yapmalıyım?

Genellikle çocukların 6-7 yaşlarına kadar dişlerini gıcırdatmaları normal kabul edilmektedir. Bu yaştan sonra hala gıcırdatma devam ediyorsa bir diş hekiminden bilgi alınız.

Çocuğumun dişi ağrıdığında ne yapmalıyım?

Derhal diş hekiminizi arayın. Bazı diş hekimleri, çocuğunuz tedaviye getirilene kadar ağzını ılık su ile çalkalamanızı ve yüzüne, içinde buz bulunan bez bastırmanızı tavsiye etmektedirler. Diş hekimleri sıcak uygulama yapılmamasını tavsiye etmektedir ve hiçbir zaman diş ya da diş eti üzerine aspirin koymamanız gerektiğini söylemektedir. Aspirin asidiktir ve diş ya da diş eti üzerine konduğunda yanığa neden olabilir. Eğer aspirin kullanacaksanız, bunun yutulduğundan emin olun. Son olarak da şunu da bilmek gerekir ki diş ağrısından şikayet eden çocuklarda çoğu kez dişler arasına yemek parçası sıkışmıştır. İlgili diş arasını yumuşak bir şekilde diş ipi ile temizlerseniz derhal bir rahatlama elde edebilirsiniz.

Çocukların dişhekiminden korkmaması ve dişhekimine alışması için neler yapmamız gerekir?

Küçük yaşlarda diş hekimine " tanışma " amacıyla götürülmeleri tavsiye edilir, hatta bu tanışmalar onların yaş günleri özel günlerine denk getirilebilir veya çok sevdiği bir yere gitmeden önce eğlence maksadıyla diş hekimine götürülebilirler. Böylece ilk deneyiminde çocuk ağrısız ve korkusuz bir gün geçirir. Daha sonraki seanslarda ise mümkün olduğunca ağrısız müdahaleler yapılmalıdır. Unutulmamalıdır ki çocuklar sadece canlarının yanıp-yanmadığını bilir. Olayları doğru bir şekilde yorumlayamazlar. Bu nedenle yapılacak tedavilerin zamana yayılarak yapılması, çocuğun diş hekimleri ile ilgili olumsuz izlenimler edinmemesini sağlar. Bunun sonucunda diş hekimi korkusunun geliştiği en önemli dönemler sağlıklı bir şekilde atlatılır.

6 ayda bir diş hekimine kontrole neden gidilmelidir?

Ağzımızda oluşan sorunlara geç müdahale edilmemesi açısından her 6 ay da diş hekiminizi ziyaret etmelisiniz.

Diş eti reklenmeleri yok edilebilinir mi?

Genelde esmer insanlarda görülen diş etinde siyah renkte pigment ( renk hücresi ) birikmesi sonucu diş eti renklenmeleri görülebilir. Günümüz teknolojisinde lazer tekniği kullanarak pigmentasyonları yok etmek mümkündür.

Diş ipi kullanmalımıyız?

Diş fırçası dişlerimizin sadece %60/70 ini temizler geri kalan %30 luk kısmını ancak diş ipi kullanarak temizleye biliriz. Çünkü fırça 2 dişin arasına giremez.

Dişlerimiz neden sarı renkte? Neden daha beyaz değil?

Her insanın kendine özgü bir diş rengi vardır. Tıpkı her insanın kendine özgü ten renginin olması gibi. Diş rengi de her bireyden bireye değişir.

Dişlerimizin rengi beyazlatılabilir mi? Üstündeki renklenmeler çıkabilir mi?

Günümüzde dişleri kimyasal ajanlar kullanarak beyazlatmak mümkündür. dişler üzerindeki renklenmeler ise hekimler tarafından politür işlemine tabi tutularak çıkartıla bilir.

Eksik dişlerin yerlerinin doldurulması gereklimidir?

Ağzınız da eksik diş varsa çiğneme fonksiyonu tam olarak yapamayız. Boşluğun sağındaki ve solundaki dişler boşluğa doğru devrilmeye başlar. Ağız yapısının bozulmaması için eksik dişlerin yerine yeni dişlerin getirilmesi şarttır.

Hangi diş macununu kullanmalıyız?

Kullanacağınız macunun markası önemli değildir. Önemli olan mekanik fırçalamadır. Fırçalama işleminin doğru yapılmasıdır. Ama macun seçerken kullanacağımız macunun florür içermesine dikkat etmeliyiz. Florür dişlerimiz üzerinde koruyucu bir etki yapar.

Her Antibiyotik diş iltihabına iyi gelir mi?

Hayır. Diş hekimine danışılmadan antibiyotik kullanılmamalıdır.

Çürük nasıl oluşur?

Yemek yedikten sonra dişlerimizin üzerinde biriken yiyecek artıklarıyla beslenen mikroorganizmalar asit üretirler ve asit dişlerimizin minesine etki ederek dişlerimizin kimyasını bozar ve dişleri çürütür.